burger-1900560_640

Domácí burger se skvělými hodnotami





Máte rádi burgery, ale chcete se stravovat zdravě. Jde to dohromady a poměrně snadno si doma vytvoříte chutný burger, kde přesně budete vědět, co obsahuje. Má skvělé hodnoty a můžete si ho upravit podle vlastní chuti.

Co budete potřebovat na 1 domácí burger?

  • celožitný bochánek (případně si můžete upéct vlastní housky)
  • 100% mleté hovězí maso (130 g
  • vejce
  • sůl
  • pepř
  • sušený česnek
  • trochu oleje
  • zelenina – salát, rajče, podle chuti
  • zakysaná smetana nebo jogurt

Tip: Pokud můžete, kupte si kvalitní hovězí maso v celku a sami si ho strojkem namelte. Chuť bude skvělá a navíc budete vědět, že se jedná opravdu o 100% maso. 

Postup:

Mleté hovězí maso smícháme s pepřem, trochou soli, sušeným česnekem, přidáme vejce. Propracujeme a vytvarujeme masový burger. Na trošce oleje na pánvi opečeme. Maso můžete opéct i na grilu. Rozřízneme si bochánek (housku) a opečeme buď v troubě nebo z každé strany na rozpálené pánvy, aby se houska pěkně prohřála. Nakonec do housky naskládáme hotové maso, trochu salátu, zeleninu podle chuti a přidat můžeme smetanu nebo jogurt smíchaný s trochou soli, pepře a česneku.

Hodnoty:

563 kcal 45 sacharidů 23 tuků 43 bílkovin




Zaujalo Tě to? Sdílej s přáteli facebooktwittergoogle_plus