toskanska_chlebik

Paštika z tofu – chutný zdroj bílkovin

Tofu je potravina vyrobená ze sojových bobů. Obsahuje velký podíl rostlinných bílkovin, které vykazují velmi dobrou využitelnost a vstřebatelnost v organismu. Běžné pevné tofu se hodí do celé řady receptů. O čem jste ale možná ještě neslyšeli, je paštika z tofu.

Vhodná pro vegany a do redukčních režimů

Pomazánka z tofu je vhodná pro diabetiky, do bezlepkových diet a díky vysokému obsahu bílkovin, které na dlouho zasytí, je vhodná i do redukčních režimů. Je skvělou náhradou jiných pomazánek. Patifu neobsahuje žádné glutamáty ani konzervanty a je vyrobena pouze z těch nejlepších surovin.

Paštika z tofu obsahuje 970 kJ a 21,6g zdravých rostlinných tuků ve 100 g výrobku. Výhodou je, že oproti běžné paštice vydrží po otevření v chladničce ještě další 3-4 dny bez ztráty kvality.

Příjemná chuť, kterou ocení i děti

Na první pohled se může zdát, že pomazánka z tofu v žádném případě nemůže chutnat mlsným jazykům nebo dětem, protože je na to až moc zdravá. Opak je však pravdou. Pečlivě vyvinuté příchutě ocení i děti. Tato zdravá svačinka jim poskytne cennou energii bez obsahu nezdravých přísad nebo jednoduchých cukrů.

Pravý český výrobek v různých příchutích

Paštika Patifu je k dostání v supermarketech a prodejnách se zdravou výživou. Vybírat můžete z 9 příchutí. Mezi tři nejoblíbenější patří příchutě delikates, s hlívou nebo toskánská. Všechny se hodí jen tak ke svačince na namazání na chleba nebo jiné pečivo. Pro ještě větší chuťový zážitek je možné přidat je i do různých receptů.

Nevíte co s paštikou? Podívejte se na vybrané recepty

Vegetariánské recepty z paštik Patifu budou chutnat možná ještě lépe, než jejich nezdravé varianty. Výborní jsou například šneci z listového těsta s Patifu s příchutí hlívy. Skvělým dochucením je i přidání paštiky z tofu do polévky z dýně hokkaidó.

Zaujalo Tě to? Sdílej s přáteli facebooktwittergoogle_plus