Jpeg

Pečený losos s hranolky ze sladkých brambor

Zdravý a chutný oběd, který je velmi snadné připravit.Losos je bohatý na zdravé tuky a omega-3 mastné kyseliny, které jsou důležité mimo jiné také pro mozek. Batáty, neboli sladké brambory jsou skvělým zdrojem sacharidů, obsahuje beta karoten, vitamíny a minerály.

Časová náročnost: cca 30 minut

Suroviny: 

  • filet z lososa
  • sladké brambory (batáty) – seženete v Lidlu, případně v Tescu nebo v obchodech se zeleninou
  • koření – sůl, česnek, bylinky (provensálské, oregáno), pepř
  • trochu citronové šťávy

Postup:

Na plech si připravíme pečící papír. Filet z lososa lehce osolíme, přidáme bylinky a ze spodní strany jemně potřeme olivovým olejem. Umístíme na plech. Nakrájíme si batáty na tvar hranolků. Posypeme je sušeným česnekem, trochou soli a pepřem a smícháme s olivovým olejem. Rozprostřeme na druhou stranu plechu. Pokud děláte více porcí, umístěte lososa na jiný plech nebo do pečící nádoby.

Dáme péct na 200-220 stupňů na dobu přibližně 20-30 minut. Po upečení lososa jemně pokapeme citronovou šťávou a můžeme podávat.

Výživové hodnoty:

losos 150 gramů, větší batát 600 gramů:

814 kcal 123S 21T 32B

Jpeg

 

Zaujalo Tě to? Sdílej s přáteli facebooktwittergoogle_plus