OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rychlé banánové cookies pro zahnání chutí





Rychlý a jednoduchý recept na chutné cookies nejen pro chvíle, kdy vás honí mlsná.

Co budete potřebovat?

  • banán
  • rozemleté ovesné vločky 30g
  • vejce (nebo lžíce lněných semínek)
  • vanilkový protein (lze nahradit větším množstvím ovesných vloček a přidáním sladidla)
  • lžička prášku do pečiva
  • cca 50ml vody nebo libovolného mléka
  • 2 kostičky hořké čokolády 

Postup

Vidličkou si rozmačkáme banán a přidáme zbývající ingredience (vločky, vejce, protein, prášek do pečiva, voda/mléko) a na závěr přidáme na kousky nasekanou čokoládu. Vše ještě jednou lehce promícháme a na plech lijeme tekutější těsto po lžících. Mezi jednotlivými cookies dělejte mezery, protože při pečení lehce nabudou. Pečeme na 160 stupňů po dobu cca 10-15 minut dokud nebudou zlatavé.

Proč pomohou se zahnáním chutí? 

Banán je cenným zdrojem hořčíku a draslíku, kdy právě deficience těchto minerálů může vést k podrážděnosti, únavě a zvýšeným chutím. V ovesných vločkách se ukrývá vápník, draslík, fosfor, hořčík, zinek, měď a mangan. Pozadu nejsou ani vajíčka, případně lněná semínka. Hořkou čokoládou navíc uspokojíte chuťové buňky s touhou po čokoládě.

Výsledkem je zdravá sladkost se skvělými hodnotami:

Pro celý recept (při použití lněného semínka a vody):

460 kcal 53 S 14 T 31 B

Na 1 kousek (z 1 dávky vyjde cca 10 kousků:

46 kcaů 5,3 S 1,4 T 3,1 B




Zaujalo Tě to? Sdílej s přáteli facebooktwittergoogle_plus