OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tvarohový koláč s banánem a ořechovým základem





Vynikající osvěžující a hlavně makrofriendly dortík, který si zamilujete. Základní recept je velmi jednoduchý a určitě nezapomeňte doplnit to, co máte rádi.

Co budete potřebovat?

Na spodní těsto do dortové formy o cca 20cm:

  • 30 g ořechové mouky (mleté mandle, vlašské ořechy, apod. – já dala arašídovou mouku)
  • vejce
  • ovesné vločky cca 30 g (ideálně mleté, ale stačí i ty jemné)
  • proteinový vanilkový prášek 25 g (pokud nemáte, přidejte dalších 30g mletých ovesných vloček a trochu sladidla)

Na tvarohovou náplň:

  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 400 g tvarohový dezert se smetanou z Lidlu (možno nahradit dalšími dvěma tvarohy, případně jeden tvaroh a smetana)
  • banán
  • pudinkový prášek 0,5 sáčku

Tip: Pokud vynecháte vejce a pudinkový prášek, můžete z toho být skvělý nepečený dezert!

Postup:

Smícháme ořechovou mouku, ovesné vločky, vejce, protein a vytvoříme těsto. Přidat můžete i trochu vody, aby se vločky nasály. Těsto rozetřeme na dno dortové formy vyložené pečícím papírem a dáme zapéct přibližně na 10 minut do trouby na 180 stupňů.

Mezitím si připravíme tvarohovou náplň smícháním všech tvarohů (případně vmícháme i smetanu) a pudinkovým práškem.

Těsto vyndáme z trouby. Rozetřeme na něj tenčí vrstvu tvarohové náplně a poklademe nakrájeným banánem. Na závěr přikryjeme další vrstvou tvarohové náplně a dáme péct na 180 stupňů cca 20 až 30 minut.

Po zchladnutí můžeme polít vrstvou hořké čokolády a dáme chladit do lednice.

Hodnoty na 1/8:

165 kcal 17 sacharidů 6 tuků 12 bílkovin
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA




Zaujalo Tě to? Sdílej s přáteli facebooktwittergoogle_plus