Rychlý a jednoduchý recept na chutné cookies nejen pro chvíle, kdy vás honí mlsná.
Co budete potřebovat?
- banán
- rozemleté ovesné vločky 30g
- vejce (nebo lžíce lněných semínek)
- vanilkový protein (lze nahradit větším množstvím ovesných vloček a přidáním sladidla)
- lžička prášku do pečiva
- cca 50ml vody nebo libovolného mléka
- 2 kostičky hořké čokolády
Postup
Vidličkou si rozmačkáme banán a přidáme zbývající ingredience (vločky, vejce, protein, prášek do pečiva, voda/mléko) a na závěr přidáme na kousky nasekanou čokoládu. Vše ještě jednou lehce promícháme a na plech lijeme tekutější těsto po lžících. Mezi jednotlivými cookies dělejte mezery, protože při pečení lehce nabudou. Pečeme na 160 stupňů po dobu cca 10-15 minut dokud nebudou zlatavé.
Proč pomohou se zahnáním chutí?
Banán je cenným zdrojem hořčíku a draslíku, kdy právě deficience těchto minerálů může vést k podrážděnosti, únavě a zvýšeným chutím. V ovesných vločkách se ukrývá vápník, draslík, fosfor, hořčík, zinek, měď a mangan. Pozadu nejsou ani vajíčka, případně lněná semínka. Hořkou čokoládou navíc uspokojíte chuťové buňky s touhou po čokoládě.
Výsledkem je zdravá sladkost se skvělými hodnotami:
Pro celý recept (při použití lněného semínka a vody):
460 kcal | 53 S | 14 T | 31 B |
Na 1 kousek (z 1 dávky vyjde cca 10 kousků:
46 kcaů | 5,3 S | 1,4 T | 3,1 B |